//Σχεδιασμός και κατασκευή showroom για την Devotion

Σχεδιασμός και κατασκευή showroom για την Devotion

Οι τάσεις της μόδας και του στυλ θα πρέπει να συμβαδίζουν με τον χώρο προώθησής τους, δημιουργώντας έτσι μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη. Με αυτό ως γνώμονα, η εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων Devotion με έδρα τους Αγ. Αναργύρους ανέθεσε στην OPUS τον σχεδιασμό και την κατασκευή showroom για τις συλλογές της.

Το έργο ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό καθώς υπήρχαν αυστηρό χρονικό πλαίσιο, συγκεκριμένος προϋπολογισμός και φυσικά οι προφανείς περιορισμοί που επιβάλλονται από την ανακατασκευή ενός υφιστάμενου χώρου. Οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών Devotion ήταν πραγματική πρόκληση, γεγονός που συνάδει με την επιχειρηματική τους φιλοσοφία, την ποιότητα και το στυλ των ρούχων που σχεδιάζουν και ράβουν… Ο σχεδιασμός και η κατασκευή showroom που ανέλαβε η ομάδα της OPUS έπρεπε να βασιστούν στην αξιοποίηση του χώρου των 90μ² στο έπακρο χωροταξικά και ταυτόχρονα ο χώρος να δίνει την εντύπωση του «μεγαλύτερου» , να δημιουργηθούν ανεξάρτητοι open space χώροι συναντήσεων, μπαρ, showroom και γραφείου…να χρησιμοποιηθούν γήινα ανεπεξέργαστα υλικά που να δέσουν με παλιά αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου…να υλοποιηθεί το έργο εντός 30 ημερών…και να τηρηθεί αυστηρά ο προϋπολογισμός.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, ο σχεδιασμός και η κατασκευή showroom παρουσιάστηκε σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας και με ένα μοναδικό σκοπό …το concept να αρέσει και να γίνει αποδεκτό με την πρώτη!

Κύρια υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το μέταλλο, το κουρασανίτ και το φυσικό ξύλο. Ο σχεδιασμός και η εμπειρία του τεχνικού team της OPUS και φυσικά ο αρχιτεκτονικός φωτισμός συνέθεσαν ένα ενιαίο, όμορφο και εντυπωσιακό επαγγελματικό χώρο.

Προκειμένου ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος και για να δημιουργηθεί περισσότερος, η λύση ήταν η πολυεπίπεδη ανάπτυξή του και η απομάκρυνση οποιοδήποτε χωρίσματος θα μπορούσε να περιορίσει τις οπτικές φυγές. Δημιουργήθηκε έτσι ένας χώρος γραφείου με την κατασκευή μεταλλικού παταριού ο οποίος αιωρείται πάνω από το bar, ενώ αφήνει αρκετό χώρο διαθέσιμο για τις ανάγκες τμήματος του showroom. Ο χώρος απομονώνεται ηχητικά με κρυστάλλινα χωρίσματα, δημιουργώντας την απαιτούμενη ιδιωτικότητα, αλλά αφήνοντας οπτική ελευθερία στον χώρο.

Στον σχεδιασμό και την κατασκευή showroom, κύριος στόχος ήταν η ανάδειξη των εμπορευμάτων της εταιρίας Devotion και η δυνατότητα να μπορεί ο πελάτης να το βλέπει απ’όπου και αν βρίσκεται μέσα στον χώρο. Έτσι, ένα δεύτερο επίπεδο δημιουργήθηκε ανεβαίνοντας τρία εντυπωσιακά μεγάλα σκαλιά σε σχήμα hockey stick, στην απέναντι από το γραφείο πλευρά το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες του κυρίου showroom, χώρου συναντήσεων αλλά και παρουσιάσεων. Τόσο τα σκαλιά όσο και το υπερυψωμένο δάπεδο, που εδράζεται πάνω σε μία μεταλλική κατασκευή, κατασκευάζονται από ανεπεξέργαστα μαδέρια, τα οποία επεξεργάζονται οι τεχνικοί κατά τη διάρκεια του έργου με ειδικά οικολογικά βερνίκια εμποτισμού δημιουργώντας ένα απολύτως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Τα ενδύματα παρουσιάζονται περιμετρικά του τραπεζιού συναντήσεων και αναδεικνύονται με τον ενδεδειγμένο φωτισμό, ο οποίος προέκυψε από την σχετική μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερο είδος των εμπορευμάτων.

Στον «ισόγειο» χώρο δημιουργείται ένας τρίτος χώρος show room με ένα δεύτερο τραπέζι συναντήσεων επιτρέποντας έτσι την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Devotion.

Ο επισκέπτης του WC δεν νιώθει να ξεφεύγει από την αύρα του χώρου, συνάμα όμως εκπλήσσεται από την εναλλαγή ακατέργαστου industrial design στο προθάλαμο όπου δεσπόζει ένας μεταλλικός hand made νιπτήρας – νεροχύτης με σωλήνα πυρόσβεσης με ρουμπινέ να παίζει το ρόλο της μπαταρίας με το natural and zen design του κυρίως χώρου. Ο φωτισμός παίζει και πάλι το ρόλο του

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή showroom της Devotion ολοκληρώθηκε με τη μελέτη και τη δημιουργία όλων των λεπτομερειών και των επίπλων, ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με την σχεδιαστική φιλοσοφία του συνόλου. Έτσι αντί για κλασσικές υποδομές έκθεσης και παρουσίασης ενδυμάτων κατασκευάστηκαν μεταλλικά συστήματα κρέμασης με δυνατότητα ρύθμισης προκειμένου να είναι λειτουργικά και συμβατά με τις ανάγκες των νέων και διαφορετικών collections. Τα γραφεία, τα τραπέζια και το bar κατασκευάστηκαν επίσης με χρήση μεταλλικών βάσεων και ξύλου, όλα με στόχο να ταιριάζουν απόλυτα στα ιδιαίτερα σχήματα των επί μέρους χώρων.

Στο σύνολο της τοιχοποιίας εφαρμόστηκε τεχνοτροπία της εταιρείας KURASANIT σε γκρι αποχρώσεις η οποία συνδυασμό με τον φωτισμό έδωσε ένα εκπληκτικό και συνάμα διακριτικό αποτέλεσμα.

Από το υφιστάμενο κτήριο διατηρήθηκαν δύο αρχιτεκτονικά στοιχεία τα οποία εντάχθηκαν απόλυτα, κάνοντας τον επισκέπτη να αναρωτιέται αν κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του σχεδιασμού ή αν προϋπήρχαν. Πρόκειται για μέρος ενός πανέμορφου κλασσικού μαύρου μωσαϊκού δαπέδου και της οροφής, καθώς μετά την αποξήλωση της ψευδοροφής γυψοσανίδας εμφανίστηκε το σκυρόδεμα της πλάκας όπως είχε καλουπωθεί την δεκαετία του ’70. Και τα δύο αποτελούν ένα φόρο τιμής στον πρώτο αρχιτέκτονα και αναδεικνύουν την ιστορία του κτιρίου διαχρονικά.

By |2018-05-15T18:31:03+00:009 Ιουλίου 2015|blog|