Project Description

Η OPUS ανέλαβε την ανακαίνιση και τη διακόσμηση κατοικίας στα Βριλήσσια.

Η κατοικία μας, είναι το “καταφύγιό” μας, ο χώρος στον οποίο επιστρέφουμε μετά από μία δύσκολη μέρα, και μας ηρεμεί γιατί μας εκφράζει. Με αυτή τη λογική επανασχεδιάστηκε το σαλόνι, η τραπεζαρία και ο χώρος του γραφείου από την ομάδα της OPUS. Για τη συγκεκριμένη ανακαίνιση, σχεδιάστηκαν custom-made έπιπλα και κατασκευές, σε συνδυασμό με φωτισμό που αναδεικνύει τις γραμμές τους.

Στην τραπεζαρία, σχεδιάστηκε μία ιδιαίτερη βιβλιοθήκη, με κρυφούς φωτισμούς τεχνολογίας LED, η οποία πλαισιώνει ιδανικά το οβάλ τραπέζι με τις βελούδινες κίτρινες καρέκλες. Η παρουσία της είναι τόσο δυναμική που δεν χρειάζεται οποιαδήποτε περαιτέρω διακόσμηση στο χώρο.

Στην ίδια λογική σχεδιάστηκε η βιβλιοθήκη στο χώρο του γραφείου, η οποία προβλέφθηκε να φιλοξενήσει πέρα από βιβλία, και την πλούσια μουσική συλλογή του ιδιοκτήτη της. Ο χώρος αυτός, διαχωρίζεται διακριτικά από το υπόλοιπο σπίτι, με κάθετες ξύλινες σταθερές περσίδες, εξυπηρετώντας έτσι την νοητή ανάγκη απομόνωσής του.

Η σκάλα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη κατοικία, γι΄αυτό και ο στόχος μας ήταν να την αναδείξουμε και παράλληλα να την εναρμονίσουμε με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, αναζητούσαμε την ιδανική απόχρωση του ξύλου που θα επιλέγαμε για την κατασκευή της. Καταλήξαμε λοιπόν, στον συνδυασμό τριών αποχρώσεων δρυ, σε αλληλουχία, δημιουργώντας έτσι μία ευχάριστη έκπληξη στον αναβάτη της.

Τις ίδιες αποχρώσεις ξύλου επιλέξαμε για τα γραμμικά ράφια που σχεδιάσαμε για την ανακαίνιση στο τζάκι, που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Η βάση του τζακιού από μπεζ μάρμαρο ακολουθεί γραμμικά την “πορεία” των ραφιών κατά μήκος του τοίχου.