Project Description

Η OPUS ανέλαβε τον σχεδιασμό και υλοποίησε την ολοκληρωμένη ανακαίνιση σπιτιού για χρήση Airbnb.

Πρόκειται για ένα παλαιό διαμέρισμα 2ου ορόφου στο Κουκάκι.

Ο ιδιοκτήτης απαίτησε το διαμέρισμα μετά την ανακαίνιση να αποπνέει αίσθηση πολυτέλειας (προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερη τιμή ενοικίασης)  χωρίς όμως ο προϋπολογισμός να ανέβει.

Προκειμένου να πετύχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πήραμε πλεονέκτημα από το παλιό και ταλαιπωρημένο μαρμάρινο δάπεδο του διαμερίσματος. Δεν το αφαιρέσαμε (αποφεύγοντας έτσι κόστη αποξηλώσεων, αποκομιδής μπαζών νέας τσιμεντοκονίας και δαπέδου). Αντίθετα το κρατήσαμε και το επεξεργαστήκαμε με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται σαν να τοποθετήθηκε πρόσφατα.

Ενσωματώνοντας το συγκεκριμένο δάπεδο στο σχεδιασμό μας, προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση της κατασκευής. Χρησιμοποιήσαμε υλικά που να ταιριάζουν στο στυλ και το ύφος του «πολυτελούς» διαμερίσματος.

Στην ανακαίνιση μπάνιου  χρησιμοποιήσαμε πλακάκι το οποίο προσομοιάζει το μάρμαρο δίνοντας έτσι την απόλυτα ρεαλιστική αίσθηση της ορθομαρμάρωσης. Τέλος, ολοκληρώσαμε την αίσθηση του πολυτελούς, με εντοιχισμένο καζανάκι και κρεμαστή λεκάνη, ντουζιέρα με κρύσταλλο, στήλη υδρομασάζ,  μαρμάρινο πάγκο με εμφανή διακοσμητικά σιφώνια και ιδιαίτερο νιπτήρα μαύρου χρώματος με ψηλή μπαταρία.

Την κουζίνα την μετακινήσαμε στο κέντρο του σπιτιού, προκειμένου να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτή από όλα τα σημεία (τραπεζαρία, living room, υπνοδωμάτια). Με απλή, minimal αλλά homy αισθητική και φυσικό φωτισμό (μέρα και νύχτα με χρήση LEDσε lumen που να προσομοιάζουν το ηλιακό φως), την καταστήσαμε σε ένα νέο αρχιτεκτονικό στοιχείο του σπιτιού.

Στο σαλόνι, με ένα μικρό σχετικά έξοδο, δημιουργήσαμε ένα κούτελο έμμεσου φωτισμού το οποίο φωτίζει έναν κίτρινο τοίχο. Έτσι δώσαμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μέρα/νύχτα.

Τελικά, με έναν χαμηλό προϋπολογισμό,  η ανακαίνιση σπιτιού πέτυχε τους στόχους της. Έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η αίσθηση του διαμερίσματος είναι θετικά δυσανάλογη τους κόστους του.