Ανακαίνιση και διακόσμηση κατοικίας στον Πειραιά

Για την ανακαίνιση της συγκεκριμένης κατοικίας, η ομάδα της OPUS επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό των βασικών χώρων λειτουργίας της.

Η κουζίνα, σχεδιάστηκε βάσει των αναγκών των ιδιοκτητών της, διατηρώντας απλές και καθαρές γραμμές στο design της, το οποίο αναδεικνύεται με τα υλικά σε γήινους τόνους και τους κρυφούς φωτισμούς. Στόχος μας ήταν να κατασκευάσουμε μία open κουζίνα, που συνδέεται αρμονικά με το υπόλοιπο σπίτι , τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Στα υπνοδωμάτια και στο σαλόνι, η ανακαίνιση περιλάμβανε τα βασικά υλικά των χώρων, τα οποία ανέδειξαν την νέα επίπλωση. Τα δάπεδα που επιλέχθηκαν ήταν βινυλικά, σε όψη ξύλου, έτσι ώστε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή στο χρόνο και τις φθορές. Οι ντουλάπες αντικαταστάθηκαν  πλήρως με καινούριες, σε μία φωτεινή απόχρωση ξύλου και με τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης, στο σαλόνι επενδύθηκε ο κεντρικός τοίχος με πέτρα σε γήινες αποχρώσεις, την οποία υπογραμμίζει ιδανικά ο γραμμικός φωτισμός.

Το μπάνιο σχεδιάστηκε επίσης με καθαρές γραμμές, στις αποχρώσεις elephant & vanilla, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν αποθηκευτικοί χώροι για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της οικογένειας.

Η συνολική ανακαίνιση της κατοικίας ολοκληρώθηκε με την αντικατάσταση στις πόρτες, με νέες ηχομονωτικές, σε minimal γραμμή, και απόχρωση αρμονική με την καινούρια χρωματική παλέτα της κατοικίας, δίνοντας μία αίσθηση ανανέωσης. Παράλληλο αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι έμμεσοι κρυφοί φωτισμοί που πλαισιώνουν τον κάθε χώρο ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες του.