Project Description

Διακόσμηση & Ολική Ανακαίνιση Γυναικολογικού Ιατρείου – Βασ. Σοφίας

Για την ανακαίνιση του συγκεκριμένου γυναικολογικού ιατρείου, ο απώτερος στόχος της OPUS ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος λειτουργικός και παράλληλα ευχάριστος.

Τα υλικά που επιλέχθηκαν ήταν όλα βασισμένα σε γήινες αποχρώσεις και υφές, ώστε να δημιουργείται ένα αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας στους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το υπέροχο ξύλινο δάπεδο σε ψαροκόκκαλο, το οποίο επιδιορθώθηκε, ξαναβάφτηκε και ανέδειξε ιδανικά τη νέα επίπλωση του χώρου αναμονής.

Τα έπιπλα στο χώρο αναμονής σχεδιάστηκαν σε απλές και καθαρές γραμμές, σε λευκή απόχρωση, δημιουργώντας μία όμορφη αντίθεση με τις μαύρες plexiglass καρέκλες και τα γυάλινα τραπεζάκια.

Ο χώρος του γραφείου ανανεώθηκε με την καινούρια επίπλωση σε μάυρη απόχρωση και λιτές γραμμές, έτσι ώστε το επίκεντρο να είναι η επικοινωνία του γιατρού με τον ασθενή.

Η συνολική χρωματική παλέτα που εφαρμόστηκε στο χώρο, βασίστηκε σε γήινες «απαλές» αποχρώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον, αποφεύγοντας την «αίσθηση του νοσοκομείου» που αγχώνει και προκαλεί δυσφορία στον ασθενή.

Ο κύριος στόχος της ομάδας της OPUS, ήταν η ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε να έχει ένα διαχρονικό αποτέλεσμα, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, και πιστεύουμε ότι το πετύχαμε!