Σχεδιασμός & Πλήρης Ανακαίνιση Παλαιού Διαμερίσματος – Γέρακας

Η ομάδα της OPUS ανέλαβε την ολική ανακαίνιση της συγκεκριμένης κατοικίας, σχεδιάζοντας εξ αρχής κάθε χώρο ξεχωριστά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή των υλικών, έτσι ώστε να έχουν αντοχή στο χρόνο αλλά και ένα υψηλό αισθητικό

Η κουζίνα σχεδιάστηκε σε minimal γραμμή, σε λευκή και γκρι απόχρωση, συνδυασμένη αρμονικά με τον ξύλινο πάγκο που την ενώνει την τραπεζαρία.

Το δάπεδο επενδύθηκε με πατητή τσιμεντοκονία, ακολουθώντας το minimal design της κουζίνας. Σε συνέχεια της κουζίνας, ο πάγκος όπως και η τραπεζαρία, κατασκευάστηκαν από μασίφ ξύλο με εμφανή νερά, σε φυσική απόχρωση, δημιουργώντας μία ευχάριστη αντίθεση με τις plexiglass χρωματιστές καρέκλες.

Στο χώρο του master bedroom δεν θα μπορούσε να μη γίνει μία ολική ανακαίνιση και στις ντουλάπες. Επιλέχθηκε μία ατμοσφαιρική εικόνα από ένα δάσος με bamboo, με την οποία επενδύθηκε η όψη της ντουλάπας, ενώ παράλληλα στο εσωτερικό της, σχεδιάστηκαν εκ νέου οι αποθηκευτικοί χώροι, με τους απαραίτητους κρυφούς φωτισμούς.

Το μπάνιο στο master bedroom, μετά την ανακαίνιση άλλαξε τελείως μορφή. Το γκρι και το μπεζ είναι οι αποχρώσεις που επικρατούν στο χώρο του μπάνιου, ο οποίος διαχωρίζεται από το υπνοδωμάτιο με μία γωνιακή γυάλινη κατασκευή. Η τουαλέτα και το ντους είναι εντέχνως διαχωρισμένα, παρέχοντας την απαραίτητη ιδιωτικότητα.

Για την ανακαίνιση του χώρου εργασίας της κατοικίας, σχεδιάστηκε το γραφείο και μία γωνιακή βιβλιοθήκη σε μοντέρνα γραμμή και σε φυσική απόχρωση ξύλου.

Στο σαλόνι, η OPUS ακολούθησε την ίδια σχεδιαστική γραμμή, σε minimal στυλ.

Το τζάκι διακοσμήθηκε με ένα ξύλινο πλαίσιο, και στην ίδια ποιότητα και απόχρωση ξύλου, σχεδιάστηκαν εκατέρωθέν του, διακοσμητικά ράφια. Στη βάση του τζακιού δημιουργήθηκε ο απαραίτητος αποθηκευτικός χώρος, στην ίδια απόχρωση με αυτή του τοίχου.

Σε γενικές γραμμές, η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε στη συγκεκριμένη κατοικία, βασίστηκε στις αποχρώσεις του λευκού, του γκρι και του ξύλου.

Μεγάλη έμφαση δώθηκε σε όλους τους χώρους στον φωτισμό. Κρυφοί φωτισμοί διακόσμησαν τον κάθε χώρο, ανάλογα με τη χρήση του, αναδεικνύοντας παράλληλα τη νέα διακόσμηση.