Σχεδιασμός & Διακόσμηση σε Κατάστημα Σπιτικού Φαγητού – Χαλάνδρι

Η δημιουργία του νέου καταστήματος σπιτικού φαγητού “MAM to MAM” στο Χαλάνδρι, αποτέλεσε μία πρόκληση για την ομάδα της OPUS. Οι ιδιοκτήτες του ήδη επιτυχημένου και διαχρονικά αναγνωρίσιμου ζαχαροπλαστείου “La Duree du Gout”, επιθυμούσαν τη δημιουργία ενός νέου χώρου, σε εξέλιξη αλλά και σε συνδυασμό με τον προηγούμενο.

Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση του καταστήματος, αποπνέουν μία κοινή αισθητική με αυτή του “La Duree du Gout”, διατηρώντας παράλληλα ένα νέο και ανανεωμένο στυλ.

Οι χρωματικές επιλογές βασίστηκαν σε γήινες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με τις αποχρώσεις της μέντας που πρωταγωνιστούν στο χώρο, ως χρώμα-σήμα κατατεθέν του brand.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των εγκαταστάσεων συνδυάζουν  τις λειτουργικές ανάγκες του χώρου, χωρίς να επηρεάζεται το αισθητικό αποτέλεσμα. Σε κάθε κατασκευή διατηρήθηκε η ίδια σχεδιαστική γραμμή, σε στυλ vintage και ρομαντικό, που αναδεικνύεται ιδανικά με τα μεταλλικά bronze φωτιστικά. Επίσης, ο τοίχος που διαχωρίζει το κατάστημα από τον χώρο παραγωγής, επενδύθηκε με γύψινα πλακάκια που παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, συμπληρώνοντας ιδανικά το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το στοιχείου του ξύλου είναι έντονο σε όλο το χώρο, και ανάλογα με την εφαρμογή του, έχει και μία διαφορετική τεχνοτροπία. Σε κάθε περίπτωση, επιλέχθηκαν με προσοχή οι κατάλληλες αποχρώσεις ώστε να εναρμονίζονται με την συνολική χρωματική παλέτα του χώρου.

Η πρόσοψη του καταστήματος έχει μία ελαφριά κλίση προς τον δρόμο, ούτως ώστε να είναι ευδιάκριτο από τα διερχόμενα οχήματα. Στη βάση της πλαισιώνεται από την κεντρική αφίσα με τα προϊόντα και το μενού, προσελκύοντας τον πελάτη να επισκεφθεί το κατάστημα.