Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός Πρόσοψης & Κατασκευή Showroom – Κηφισιά

Για την ανακαίνιση του καταστήματος ρούχων της εταιρείας Simple Caractere, η OPUS επικεντρώθηκε στην δημιουργία μίας πρόσοψης λιτής και παράλληλα επιβλητικής.

Η πρόσοψη του καταστήματος επενδύθηκε με ξύλινες τραβέρσες σε σχηματισμό ψαροκόκκαλο, διατηρώντας το φυσικό χρώμα του ξύλου. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε ένα δυναμικό πλαίσιο που «αγκαλιάζει» και παράλληλα αναδεικνύει τις βιτρίνες του καταστήματος. Παράλληλα, με την ίδια τεχνική επενδύθηκε η γωνία που βρίσκεται το ταμείο, καθώς και ο τοίχος πίσω από τα ράφια με τα αξεσουάρ, συνδέοντας το εσωτερικό με το εξωτερικό τμήμα του καταστήματος.

Σε γενικές γραμμές, στο σύνολο του καταστήματος, επιλέχθηκε το λευκό χρώμα για τα ράφια και τα σημεία προβολής των προϊόντων. Επίσης, σχεδιάστηκαν γραμμικοί φωτισμοί σε όλα τα ράφια και σημεία προβολής, ώστε να είναι ευκρινή τα χρώματα και οι υφές των υφασμάτων, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν μεγάλοι καθρέπτες σε στρατηγικά σημεία.

Οι καθαρές γραμμές σχεδιασμού σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα που επιλέχθηκαν, δημιούργησαν ένα ευχάριστο περιβάλλον όπου πρωταγωνιστής είναι το ρούχο και ο καταναλωτής μπορεί εύκολα να κινηθεί στο χώρο και να επιλέξει το προϊόν που επιθυμεί.