Όλοι έχουμε διάθεση για ανανέωση! Για κάποιους πιο έντονη είναι η διάθεση για ανανέωση του σπιτιού. Πρώτη σκέψη; Τα χρώματα στους τοίχους ή αλλιώς το επιτυχημένο βάψιμο σπιτιού. Έτσι θα είναι πιο καθαρό, φρέσκο και ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία επιδιόρθωσης των όποιων φθορών της υγρασίας του χειμώνα.

Πριν ξεκινήσουμε όμως, πρέπει να προσέξουμε τα εξής 4 σημεία:

  1. Συνεργασία με εταιρία. Πολλοί συστήνουν κάποιον που βάφει εμπειρικά, δουλεύει με πολύ χαμηλή αμοιβή και αναλαμβάνει την εργασία. Χρειαζόμαστε όμως απλό βάψιμο σπιτιού ή ολοκληρωμένες λύσεις και προτάσεις που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ, όσα άρθρα και αν έχουμε διαβάσει στο διαδίκτυο;
    Η τήρηση των χρόνων, του συμφωνημένου budget, η εγγύηση και η σιγουριά για το αποτέλεσμα, η σφαιρική αντιμετώπιση λαμβάνοντας υπόψη και μελλοντικές ανάγκες, ο σεβασμός στο σπίτι και τέλος η καθαριότητα, είναι παράγοντες που κάνουν την ανάθεση σε μία εταιρία αρχιτεκτόνων επιτακτική.
  2. Επιλογή χρωμάτων. Για το σωστό βάψιμο σπιτιού, η επιλογή του σωστού χρώματος ή των χρωμάτων είναι επιτακτική. Αυτή εξαρτάται από το είδος και το στυλ της διακόσμησης του χώρου, την προσωπικότητά του ιδιοκτήτη και φυσικά από τον φυσικό φωτισμό του δωματίου.
    Επιπλέον πρέπει να εναρμονίζονται τα χρώματα που ήδη βρίσκονται στον χώρο. Όπως με το χρώμα του πατώματος, το χρώμα των επίπλων, με τα χρώματα των υφασμάτων και των αντικειμένων στο δωμάτιο.
  3. Μύθοι ή αλήθεια. Μία έμπειρη εταιρία θα λύσει απορίες που συχνά δημιουργούνται από συζητήσεις και από άρθρα διακόσμησης, όπως ότι τα μικρά δωμάτια θέλουν μόνο ανοικτά χρώματα. Κάθε επιλογή στο βάψιμο σπιτιού έχει τις δικές της ξεχωριστές παραμέτρους.
  4. Δοκιμή του χρώματος πριν το ξεκίνημα. Ναι, σωστά! Ένας επαγγελματίας γνωρίζει ότι πρέπει να επισκεφθεί το σπίτι, να χρωματίσει μία φορητή επιφάνεια, η οποία θα παρακολουθείται για 1-2 μέρες σε φυσικό φως, σε κάθε πλευρά του δωματίου και ταυτόχρονα σε διαφορετικές ώρες. Γιατί όλα τα χρώματα φαίνονται αλλιώς κατά τη διάρκεια της μέρας και φυσικά κάτω από το τεχνητό φως.

Ας είναι, λοιπόν, το βάψιμο σπιτιού μία ευχάριστη εμπειρία, μακριά από συμβιβασμούς. Στην OPUS αντιμετωπίζουμε όλες τις επιμέρους εργασίες – όσο μικρές ή μεγάλες και αν είναι – με τον ίδιο αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό και την ίδια ακόρεστη διάθεση να κάνουμε …τη διαφορά!