Η OPUS ανέλαβε τη πλήρη μελέτη και σχεδιασμό Βιοκλιματικού Ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην ορεινή Αρκαδία και συγκεκριμένα στο χωριό Χρυσοβίτσι.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα περιλαμβάνει:

  1. Την κύρια ξενοδοχειακή μονάδα έκτασης 1.500 m²
  2. Δέκα πολυτελείς ανεξάρτητες κατοικίες συνολικής έκτασης 700 m²
  3. Tριάντα ανεξάρτητες κατοικίες, συνολικής έκτασης 3.000 m²
  4. Μελλοντική επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας κατά 3.500 m²

Η μελέτη έγινε με γνώμονα τον σεβασμό της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης της περιοχής, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Στόχος είναι η ικανοποίηση των πελατών και η διασφάλιση της εμπιστοσύνης τους με σκοπό την συνεχή βελτίωση της μονάδας και την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η επιχειρησιακή στρατηγική που θα εφαρμόσει βασίζεται στην διαφοροποίηση, στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς και στην διαχείριση των δαπανών.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα κατασκευαστεί σε ένα λόφο ανάμεσα σε ένα καταπράσινο δάσος διατηρώντας το φυσικό χαρακτήρα της περιοχής. Το ξενοδοχείο και οι κατοικίες έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες δίνοντας σε κάθε σημείο ανάλογα και με την διαμόρφωση του εδάφους συγκεκριμένο προσανατολισμό. Ο σχεδιασμός τηρεί τους βιοκλιματικούς κανόνες και ενσωματώνει παθητικά συστήματα φωτισμού και ενέργειας. Όλα τα υλικά έχουν επιλεχτεί προσεκτικά για τη θερμική συμπεριφορά τους και για την σύστασή τους αποφεύγοντας τα τοξικά και χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό ανακυκλώμενα προϊόντα.

Στο κυρίως ξενοδοχείο έχει προβλεφθεί η δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που αναβαθμίζουν ποιοτικά την διαμονή του επισκέπτη όπως SPA, γυμναστήριο, χαμάμ, κέντρο θεραπείας σώματος και προσώπου, πισίνα, κέντρο συνεδριάσεων κλπ. Οι κατοικίες θα παρέχουν ρομαντική διαμονή και ιδιωτικότητα στους επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να απολαύσουν χαλάρωσης μακριά από την πόλη.